Om oss

Peckels Resept
I Kongsberg gamleby finner du Peckels Resept - en restaurant hvor historie og matkultur møtes. Huset vårt var på 1800- tallet hjemme til Frantz Peckel Möller, en kjent apoteker og grunnleggeren av Möllers Tran - et navn de fleste i Norden kjenner godt.
​
I dag serverer vi mat med smak og sjel - fra klassiske norske retter til østerrikske spesialiteter. Med inspirasjon fra vårt internasjonale kjøkkenteam har vi også introdusert smakfulle italienske retter. Vi har stort fokus på kvalitet og gode råvarer, for å gi deg en smaksrik og minneverdig matopplevelse.
​
Alt dette i stemningsfulle lokaler som fortsatt bærer preg av sin apotekhistorie.
​
Unike lokaler med sjel
Restauranten vår har tre unike rom med hver sin stemning: Glassrommet med utsikt og naturlig lys, scenerommet som passer perfekt for større selskap, og peisestuen med varm og koselig atmosfære.
Totalt har vi plass til opptil 85 gjester innendørs. Når været tillater det, kan gjestene også nyte maten ute på vår hyggelige terrasse.
Helmut Hammerl - Kjøkkensjef
Vår kjøkkensjef
Født i Østerrike, Helmut startet sin kulinariske reise som baker og kokk i Salzburg allerede som 16-åring. Han ble utdannet kjøkkensjef i Graz, og har siden hatt en spennende karriere i blant annet Sveits, Tyskland og Venezuela - erfaringer som har gitt ham et bredt spekter av smaker og teknikker. I over 30 år har han kalt Norge sitt hjem, og i dag leder han kjøkkenet hos Peckels Resept og Knutehytta med over 45 års erfaring og en lidenskap for å skape uforglemmelige matopplevelser.
